Etusivu

Esittely

Koiramme

Uutiset

Pentuja

Kasvatit

Kuvagalleria

Yhteystiedot

Linkit

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Uutiset 2007

 

31.12.07 Murun vauvojen tulevat kodit
Olen hyvin iloinen kun usealle vauvalle on jo löytynyt niin mukavat kodit joissa jo innolla odotetaan uusia perheenjäseniä. Vielä muutama poika ja yksi tyttö etsivät omaa rakastavaa kotia, ota rohkeasti yhteyttä mikäli olet kiinnostunut näistä leikkisistä karvanopan aluista. Pentuja sivulle on myös lisätty uusia kuvia reilun kolmen viikon ikäisistä pirpanoista. Käy kurkkaamassa! Itse olen töissä enää muutaman päivän, ja jään "vauvalomalle" pentujen luovutusikään saakka, näin saan touhuta niiden kanssa kaikessa rauhassa ja panostaa kaikkeni jotta pennuilla olisi hyvät lähtökohdat minun luotani lähtiessä.

30.12.07 Siru saapui takaisin kotiin
Sain tänään hakea Sirun vauvojensa luota takaisin meille kotiin. Siru viihtyi hyvin Aino-Inkerin luona pentuinensa, mutta oli iloinen kun pääsi taas kotiin tuttuun laumaan, tosin oli hieman ihmeissään sillä aikaa ilmestyneistä partis vauvoista... Sirun vauvat ovat hyvin sieviä, lisään hieman myöhemmin myös tänne sivuilleni niistä kuvia. Nyt innolla odotamme mitä vauvoista kasvaa, ja jospa näemme heitä myös näyttelykehissä kunhan ikä riittää! Varsinkin innolla odotan millainen prinsessa Sirun tyttärestä tulee...

Päivitystä Robinin titteleihin...
Robin on nyt myös virallisesti Ruotsin kaksoisvalio, sekä 1.1.08 alkaen myös POHJ MVA!

24.12.07 Hyvää Joulua ja Onnea Vuodelle 2008 !!!

9.12.07 Onnea Soppa-isä!
Murun lapsukaisten isä Soppa esiintyi messarissa Suomen voittaja 2007- näyttelyssä hienosti voittaen urosten SERTin! Onnea Soppa ja Maissi taas hienosta menestyksestä! Vain vähän ennen messaria Soppa oli Jyväskylässä näytelmissä jossa hän putsasi urosten palkintopöydän voittaen urokset. Näin ollen hän sai siellä myös SERTin ja ensimmäisen CACIBinsa.

8.12.07 Robinin jäljestyskoe
Robin suoritti hyväksytysti hirven jäljestyskokeen. Niinpä poika on nyt sitten vahvistusta vaille myös Ruotsin käyttö- ja muotovalio!

4.12.07 Murun vauvat ovat syntyneet!
Muru aloitti illalla synnyttämään lähes huomaamattoman ja hyvin helpon avautumisvaiheen jälkeen, synnytys meni hyvin ja saimme maailmaan yhdeksän virkeää pikku partista. Vauvoista kuusi on poikia ja kolme tyttöjä. Lisätietoja pennuista löydät pentuja sivulta.

Vielä muutama etsii omaa rakastavaa kotia!


Luca


Mamman kainalossa on kiva nukkua!

Sirun vauvat ovat syntyneet!
Siru sai kuusi vauvaa, viisi poikaa ja yhden tytön. Pennuista lisätietoja löydät pentuja sivulta.

29.10.07 PARTISPENTUJA TULOSSA!
Olipas jännittävä päivä! Tuntui ettei mitenkään malta odottaa iltapäivällä olevaa ultrausta. Vihdoin ja viimein sinne pääsimme, ja suuren suureksi iloksemme eläinlääkäri totesi Murun olevan kantavana! Useampia vauvoja pitäisi olla tulossa, nyt vain odottelemme joulukuun alkua jolloin vauvojen olisi määrä syntyä messarin aikaan. Kuusi vuotta olen käynyt joka vuosi messarissa, mutta nyt jää ensimmäistä kertaa väliin tämä vuoden "kohokohta". Mutta asiat tärkeysjärjestykseen, vauvoja on odotettu niin hartaasti että olipa vaikka miljoona messaria niin ei haittaa! Eli tällä kertaa emme koirinemme ole sinne tulossa, vaan jännitämme kotona.
Murun pentue on hyvin mielenkiintoinen yhdistelmä. Otathan yhteyttä jos olet kiinnostunut pennuista niin kerron mielelläni lisää! Yhteystiedot löytyvät täältä. Lisätietoja pentueesta löytyy tietenkin "Pentuja" sivulta.

Kuvasimme Mallan kanssa Murua ja Macyä. Sää oli tuulinen ja niinpä turkit eivät meinanneet millään pysyä kuosissaan... Tässä pikku kuvat kummastakin. Macy kuvassa siis 5 kuukautta vanha.

 

27.10.07 Hirvenhaukun Kainuun Piirinmestaruuskilpailut
Nasu osallistui piirinmestaruus haukkuihin hienoin tuloksin. Pisteitä kertyi 93,5 joilla Nasu sijoittui toiseksi! Seuraavana sitten onkin pohjanlohkon valinnat edessä.

20.-21.10 Tromssan reissu
Lauantai aamuna viiden aikaan hyppäsimme äidin kanssa linja-autoon matkaamaan kohti Norjaa. Mukaani lähti Robin sekä Aino-Inkeri Huurinaisen kolme koiraa. Matka sujui mukavasti "takapenkin tyttöjen" seurassa johon kuului "Rouva Rajala-Huusko", Katja Viitasaari ja Krista Elfving + me. Yövyimme Kilpisjärvellä mukavissa mökeissä josta aamulla matkasimme Norjaan. Näyttelymenestyskin oli oikein mainio, Robin voitti käyttöluokan urokset ja sai urosten SERTin valmistuen näin myös Norjan muotovalioksi. Lopuksi Robin ylsi vielä paras uros kehässä toiselle sijalle (PU-2) saaden vara-CACIBin, tuomarina jämtlanninpystykorvilla oli Svein Helgesen. Mukanani oli havaneesi Windy (Bellezza´s Total Knockout) joka hurmasi tuomarin ja oli päivän ROP saaden SERTin ja CACIBin! Bussimme porukka pärjäsi hienosti; yhteensä 11 ROP koiraa, kahdeksan valmistui Norjan muotovalioksi ja lisäksi vielä kolme ryhmäsijoitusta. Ryhmäkisojen jälkeen lähdimme takaisin kohti Suomea. Kajaanissa oltiin maanantaina puolenpäivän aikaan ja sittempä pitikin kiiruhtaa suoraan töihin. Mukava reissu oli, kiitoksia järjestäjille ja mukavalle matkaseuralle! Ensi vuonna uudestaan ?! :)

Muutama kuva reissusta:


Robin näyttelypaikalla


Väsyneet matkalaiset Katja ja Robin nokosilla bussissa


Windy (Bellezza´s Total Knockout) ROP


Robin tuomarin arvioitavana

 

15.10.07 Sirun ultra
 Siru kävi tiineysultrassa, ja masussa näkyi vauvoja joiden pitäisi putkahtaa maailmaan noin kuukauden kuluttua!

 (Odottavaa mammaa jo ihan haukotuttaa tämä odottelu...)

 

 12.10.07 Hirvenhaukkukokeet Oulussa
Nasu kävi tänään kokeissa Oulun suunnalla, tuloksena VOI-1, 90 pistettä, sijoitus 3.

 7.10.07 Oulu KV
Ajelin Ouluun yksinään Sirun ja Murun kanssa. Siru osallistui näyttelyyn ollen valioluokassa ERI-2, PN-sijoitusta ei tällä kertaa tullut.    Näyttelypaikka oli erittäin ahdas, lähdimmekin heti kehän jälkeen pois ja poikkesimme kyläilemään Kiimingissä tuttavani Maissin ja hänen   partis laumansa luona, kiitoksia Maissi mukavasta päivästä!

 3.10.07 Match Show
Tällä kertaa suuntasimme Eläinsuojeluyhdistyksen mätsäriin harjoittelemaan Macyn kanssa. Myös Siru osallistui pieniin koiriin ollen niissä toiseksi kaunein. Macy sijoittui pennuissa neljänneksi ja sai taas hyvää harjoitusta. Mätsärissä oli hyvät palkinnot, saimme luita ja koiran nameja, joita meillä kuluukin ihan mukavasti...

 23.9.07 Match Show
Osallistuimme Briard yhdistyksen järjestämään mätsäriin kolmen koiran voimin, osallistujia yhteensä oli n. 90. Mätsäri oli oikein hyvin järjestetty, oli koiratarvikkeiden kirpputori mistä mekin löysimme neljä hyvää hihnaa. Sää oli oikein mainio ja niin myös tulokset. Robin oli isoissa koirissa mutta ei tällä kertaa sijoittunut. Siru sijoittui pienissä koirissa toiseksi ja Macy voitti hienosti pennut ja näin ollen pääsi myös BIS-kilpailuun jossa pikku neiti kipusi korkeimmalle sijalle ollen BIS-1! Tämä oli siis Macyn eka mätsäri jonne mentiin vähän jännäten että miten neiti malttaa ravata ja seisoa, vai meneekö ihan hyppy-pomppu-hyppy meiningillä, mutta nätistihän se meni.

 15.9.07 Tiibetinspanieleiden pääerikoisnäyttely
Näyttely oli tällä kertaa mukavan matkan päässä, Kuopiossa. Näyttelyyn oli ilmoitettu 156 tipsua! Siru sai ERI:n, mutta ei sijoittunut suuressa ja tasokkaassa valioluokassa. Bellezza´s tipsut ylsivät hienosti BIS-2 kasvattajaksi! Oli mukava nähdä niin paljon hienoja tipsuja sekä mukavia tipsuihmisiä.

 Hirvenhaukkukokeet Ristijärvellä
Robin osallistui syksyn ensimmäisiin kokeisiin. Haukkui VOI-1 tulokset 83 pisteellä
.

 18.8.07 Haukipudas
Suuntasimme Aino-Inkerin kanssa Haukiputaalle näyttelyyn jossa tipsut tuomaroi Markku Kipinä. Siru menestyi hienosti voittaen nartut ja ollen VSP! Bellezza´s tipsut olivat ROP-kasvattaja ja isossa kehässä kipusivat BIS-4 sijalle. Hieno reissu!

 11.-12.8 Joensuu KR ja KV
Vain Siru oli ilmoitettu kehään kummallekkin päivälle. Lauantai meni upeasti, tiukka tuomari Tarmo Viirtelä piti Sirusta ja tyttö voitti suuren narttujen avoimenluokan ja oli loppujen lopuksi PN-2 ja sai viimeisen Suomen SERTinsä valmistuen FIN MVA:ksi! Lisäksi Siru esiintyi Bellezza´s kasvattajaluokassa joka oli ROP ja päivän päätteeksi vielä sateisissa tunnelmissa isossa kehässä BIS-4 kasvattajaluokka Marja Talvitien arvostelemana. Yövyimme Sirun kanssa ystäväni Inkan luona Joensuun keskustan tuntumassa, kiitoksia Inka & Aarre majoituksesta ja mukavasta seurasta!

 4.8.07 Kuopio
Kehään oli ilmoitettu Siru ja Muru. Partikset oli heti ekana rotuna, Muru sai kivan arvostelun mutta tällä kertaa palkintosija oli EH, Murua ei oikein kiinnostanut esiintyminen ja liikkuminen oli vähän tappista... Heti kehän loputtua vein Murun Mallalle joka odottelikin jo portilla, koska he jatkoivat matkaa Varkauteen agilitykisoihin. Siru täytti heinäkuun puolessa välissä 2 vuotta ja niinpä tämä näyttely oli ensimmäinen missä Siru olisi voinut tulla valioksi. Siru ei ollut vielä kovin hyvässä turkissa, mutta silti sijoittui hienosti PN-3 sijalle Paula Heikkinen-Lehkosen tuomaroimana! Bellezza´s tipsut olivat ROP-kasvattajaluokka.

 21.7.07 Jämtlanninpystykorvien jalostustarkastus Kuopiossa
Robin kutsuttiin jalostustarkastukseen Kuopioon. Muru oli ilmoitettu samalle päivälle Muhokselle näyttelyyn, mutta se jäi nyt sitten välistä. Robinin jalostustarkastuksen pöytäkirja on nähtävillä osoitteessa http://www.shhj.fi/Jalostustarkastus_kesa_07_Kuopio/Robin.pdf

 1.7.07 Ruotsi, Gällivare INT
Robinin kanssa lähdettiin käymään Ruotsin puolella näyttelyssä. Matkaan lähdettiin lauantai illalla ja matkaseurueeseen kuului Sari Laitinen, Pinja Hiltunen ja Sanna Malinen sekä sekalainen joukko koiria. Näyttelyt meni hyvin ja ruotsalaiset jämtit oli komeita kaikki, Robin oli PU-3 ja sai SERTin. Vielä siis tarvittaisiin käyttökoetulos Ruotsista niin Robin olisi myös Ruotsin valio, vaikkakin kyllä jo nyt tökkäsivät sen valioruusukkeen käteen.

 28.6.07 Uusi perheenjäsen saapui!
Tänään haimme Harrin kanssa Espoosta suloisen ja kauniin partacollie narttupennun Memorylane Step Aside Boys. Kutsumanimeä mietittiin pitkään eikä yhteisymmärrykseen meinattu päästä... Pitkien neuvottelujen päätteeksi neiti sai kumminkin nimekseen Macy ("Meisi")! Siru on innoissaan uudesta pikkusiskosta, ja Murukin on hyväksynyt Macyn lauman jatkeeksi. Kiitos Ninalle ja Johannalle tästä pienestä rohkeasta kaunokaisesta!


                                                       Kuva: Johanna Korpijaakko


                                                                   Kuva: Sari Laitinen
 

 Nurmes 9.6.07
Nurmeksessa tuomarina partiksilla oli Lilian Hanniste Virosta. Muru oli ROP ja sai toisen SERTin viikon sisällä! Ei meinattu ensin jäädä ryhmiin ollenkaan, mutta onneksi sitten päätettiin kumminkin jäädä koska Muru oli hienosti vielä RYP-3! Ryhmässä tuomarina toimi Jouko Yrjölä.

 

 Tuuri 3.6.07
Arja Karhun kanssa matkustimme Tuurin näyttelyyn linja-autolla. Paikanpäällä oli mieletön helle, onneksi partikset olivat heti ensimmäisten rotujen joukossa. Muru voitti nartut saaden myös SERTin ja päivänpäätteeksi neiti oli VSP! ROP oli komea "Uno" Firstprizebears Colorado, onnea Anki ja Uno! Tuomarina toimi Leni Finne.


                                                                                                                      Kuva: Ida Nieminen

 Valmistujaiset 1.6.07
Nyt on sitten ammattikoulut takana! Harri valmistui LVI-asentajaksi ja Titta ravintolakokiksi. Titta työskentelee kesän Kajaanin Musti&Mirri liikkeessä ja Harri vaihtaa vaatteet armeijan maastopukuun ja suuntaa sissikomppaniaan puoleksi vuodeksi.

 Oulainen 6.5.07
Lähdimme Harrin ja Robinin kanssa aamulla ajelemaan kohti Oulaisia. Tuomarina toimi Jari Fors joka tykkäsi kovasti Robinista. Robin oli ROP ja päivänpäätteeksi vielä hienosti RYP-2!

 Kiuruvesi 28.4.07
Suuntasimme Robinin kanssa Kiuruvedelle Matti Palojärven tuomaroitavaksi, jämttejä oli ilmoitettu parikymmentä. Robin oli ensimmäistä kertaa kaksi vuotiaana näyttelyssä, eli mahdollisuus oli tulla valioksi ja niinhän siinä sitten kävikin. Kaikista koirista vain kaksi sai ERI:n ja Robin oli ROP tullen myös Suomen Muotovalioksi! Pojasta tuli siis kaksoisvalio, hienoa Ropsu.

 Pietari KV 21.-22.4.07
Pietarissa oli kaksi eri inttinäyttelyä joihin KSTK järjesti bussimatkan, Siru pääsi Anne Ahokkaan mukaan kun itse jäin töihin M&M:iin. Lauantaina Siru oli PN-2, sai VARA-CACIBin ja luokka SERTin. Sunnuntai menikin sitten tosi hienosti, Siru voitti nartut, sai Venäjän SERTin ja ensimmäisen ulkomaan CACIBinsa! Hienoa Siru, ja tuhannesti kiitoksia Annelle että teit mahdolliseksi Sirun reissun :)

 Lappeenranta 8.4.07
Pienten vastoinkäymisien jälkeen pääsimme Tiina Rajala-Huuskon kanssa lähtemään matkalle aamuyöllä. Ensimmäisenä oli Tiinan Viivi cavalier joka hienosti oli ROP-pentu. Tipsuilla oli tuomarina Hans Lehtinen. SIru voitti nartut saaden jälleen SERTin ja oli myös ROP! Ryhmässä kävimme myös pyörähtämässä. Hieno päivä, kannatti lähteä! Kiitos Tiinalle kyydistä.

VSP Olazza Milord, tuomari Hans Lehtinen ja ROP Bellezza´s Koh-I-Noor

 Tuusniemi 24.2.07
Suuntasimme Tuusniemelle näyttelyyn johon oli ilmoitettu yli 50 tiibetinspanielia. Tuomarina toimi Paavo Mattila. Siru voitti nartut ja sai SERTin. ROP kisassa vastassa oli Toyway Kap-Ri-Olli, tällä kertaa Siru vei voiton ollen siis ROP. Ryhmäkisassa Siru jälleen yllätti sijoittumalla RYP-3 sijalle! Bellezza´s tipsut olivat BIS-4 kasvattajaluokka. Hieno päivä!

 

 Tamminäyttely KV 6-7.1.07
Perinteinen kotinäyttely Kajaanin pallohallissa. Kehään meiltä oli ilmoitettu vain Siru joka "räjäytti" potin. Tipsuja oli ilmoitettu yli 70 kpl ja kasvattajatuomari Primoz Peer ihastui Siruun, ja neiti oli ROP! Ensimmäinen näyttely nuortenluokassa, ja heti ensimmäinen CACIB taskuun. Bellezza´s tipsut oli myös ROP-kasvattaja. Seuraavana oli Murun vuoro kilpailla Junior Handler kisassa Sini Tervon kanssa. Vanhempien sarjassa oli kova taso ja paljon kilpailijoita. Sini ja Muru ylsivät viiden parhaan joukkoon ja pääsivät isoon kehään jossa lopulta sijoittuivat toiseksi, upeaa Sini ja Muru! Sitten alkoivatkin ryhmäkilpailut... Bellezza´s tipsut kruunattiin päivän kauneimmaksi kasvattajaluokaksi! Eikä siinä vielä kaikki... Siru pääsi ekaa kertaa kisailemaan 9-ryhmässä, ja sain kyllä nipistää itseäni onko tämä unta vai totta, nimittäin Siru sijoittui kovassa ryhmässä RYP-2 sijalle! Päivän kruunasi illalla olevat agilitykisat, Malla ja Muru tekivät upeaa työtä ottaen hienon nollavoiton MAXI-1 luokassa, ja näin Muru sai agility SERTin ja siirron kilpailemaan MAXI-2 luokkaan, onnea onnea onnea Malla ja Muru!!!

Tämmöistä päivää tuskin saa usein kokea ;)

ROP, SERT, CACIB Bellezza´s Koh-I-Noor,.tuomari Primoz Peer ja VSP Saffron Fanthom. Kuva: Marja-Terttu Kallio.

BIS-1 kasvattajaluokka kennel Bellezza´s (B. Adalmiina, B. Koh-I-Noor, B. Mosquito B. Pa-Ella)