Etusivu

Esittely

Koiramme

Uutiset

Pentuja

Kasvatit

Kuvagalleria

Yhteystiedot

Linkit

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Uutiset 2008

13.-14.12.08 Voittaja 2008 näyttely
Lauantaina kehässä partiksia noin 40 karvakuonoa jotka arvosteli Leila Kärkäs. Untamo (Vanamon Fluffy Ferrari) voitti hienosti suuren urosten juniorluokan erinomaisella, ja näin ollen sai ensimmäisen tittelin nimensä eteen, eli JV-08! Onnea hurjasti Katrille ja Untamolle! Nasta sai EH:n ja oli myös mukavasti luokassaan kolmas. Murun sulhanen Soppa korjasi koko potin ollen ROP sekä valmistui samalla kansainväliseksi muotovalioksi, hurjasti onnea Sopalle ja Maissille!
Sunnuntaina Robin käväisi kehässä ollen tällä kertaa PU-4 tuomarin mainitessa herran silmistä että ovat suurehkot ja pyöreät... Noh, näkeepähän ainakin hirvet hyvin!


JV-08 Vanamon Fluffy Ferrari "Untamo"

09.12.08 Silmätarkastus
Macy kävi tänään silmätarkastuksessa, tuloksena terveet silmät.

02.11.08 Kajaanin kekrikarkelot näyttely
Tänään oli Sirun vuoro osallistua näyttelyyn. Tuomarina oli rodun kasvattajatuomari Marja-Terttu Kallio. Tipsuja oli ilmoitettu oikein mukava määrä näyttelyyn, Sirun esitti kaverini Miia Lauronen koska itse jouduin kiiruhtamaan tällä kertaa töihin. Sainkin oikein hienoja uutisia puhelimen välityksellä, Siru oli ROP ja vielä ryhmäkisassakin oli päässyt seitsemän parhaan joukkoon, hienoa Siru ! Kiitos paljon Miialle Sirun hienosta esittämisestä, tulevaisuudessakin käännytään sinun puoleen Sirun tarvitessa esittäjää.


ROP Bellezza´s Koh-I-Noor, tuomari Marja-Terttu Kallio, VSP Toyway Kap-Ri-Olli   ©Tiina Kaakinen

 

01.11.08 Pentunäyttely ja agilityn Kainuun Piirinmestaruus kilpailut
Kekrikarkeloihin tänään osallistui Narra ja Muru, Narra näyttelyyn ja Muru agilityyn. Tulokset oli oikein mukavat, Narra kilpaili pikkupentuluokassa, ollen ROP-pentu kera mukavan arvostelun! Lisäksi Narra sijoittui vielä ryhmäkilpailuissa RYP-4 sijalle. Murun kisat menivät myös hienosti Mallan kipeästä jalasta huolimatta. Ensimmäiseltä radalta yksi virhe, tuloksena siis 5. Toiselta radalta parivaljakko nappasi hienon nollan! PM-kisan jännitys säilyi loppuun asti, kun enää yksi koirakko oli menemättä Muru oli kiinni piirinmestaruus voitossa, mutta lopulta joutui taipumaan kakkoseksi vain 0,02 sekunnin erolla! Mutta hieno sijoitus PM-2 sija, paljon onnea Mallalle ja Murulle :)

25.10.08 Seinäjoki KV
Seinäjoelle lähdimme Terhin kanssa hurruuttelemaan meidän uudella volkkarilla, kyydissä Nasta, Seriina ja meidän Robinin tytär Ira. Näyttelypaikalle saapuminen meni vähän viimetippaan, ja niinpä kehänlaidalla nopsasti harjattiin tyttäret kehäkuntoon. Untamo kävi ensimmäisenä kehässä, saaden EH:n oikein mukavan arvostelun kera. Luokassaan Untamo sijoittui toiseksi. Narttujen junnuluokassa Nasta ja Seriina saivat myös kummatkin EH:t, ja kilpailuluokassa Nasta oli toinen ja Seriina kolmas. Nuoret neitoset saivat myös mukavat arvostelut, ja tästä on oikein hyvä jatkaa ! Pennuilla ja junnuilla oli partiksissa tuomarina ruotsalainen Gunilla Skallman.
Jämtlanninpystykorvat arvosteli Sakari Poti, hänelle oli ilmoitettu 14 jämttiä arvosteltavaksi. Mukanani oli nuori vuodenikäinen Ira (Boråsens Fiffi - Robin) joka osallistui ensimmäiseen näyttelyynsä mainioin tuloksin ja arvosteluin. Ira-Irmeli-Vintiö oli rotunsa paras saadeen myös ensimmäisen SERTin ! Suuressa ja kovatasoisessa ryhmäkisassa ei päästy tällä kertaa jatkoon, mutta tilanne oli oikein hyvää treeniä nuorelle Iralle. Kiitos Armi, Jarkko ja Mervi kun luotitte koiranne hoitooni ja mukaani Seinäjoelle, oli ilo viedä kummatkin kehään ! :)


Ira jämtti ensimmäisessä näyttelyssään ROP ja SERT. Iran omistaa Jarkko Kettunen.

18.10.08 Norja, Tromssa KV
Reissuun lähdin ystäväni Maissin kanssa ja mukanamme oli Maissin partikset Soppa ja Kumma, sekä minun Siru ja Aino-Inkerin havanais Wilma. Lauantaina ajelimme Oulusta Tromssaan. Viime syksynä jäi näkemättä nämä Norjan huimat maisemat kun matkasimme pimeällä ja aika kului linja-auton takapenkillä nukkumiseen, mutta nyt oli onneksi mahdollisuus nähdä ja töllistellä oikein kunnolla näitä näkymiä. Perillä olimme Tromssassa lauantai-iltana ja hotellissa viimeisteltiin koirat vielä seuraavan päivän kehää varten. Sunnuntai kuluikin siis näyttelyssä, ensimmäisenä kehässä kävi havaneesi Wilma joka tällä kertaa oli PN-3. Murun lapsosten isä Soppa oli PU-2 saaden Norjan SERTin ja vara-CACIBin joka muuttuu "oikeaksi". Soppa siis valmistui Norjan muotovalioksi, hurjasti onnea Maissi ja Soppa ! Kumma voitti nartut ja oli partisten VSP. Siru tipsulla sattui pieni arviointivirhe, olin kertonut että lähdetään ulkomaille näyttelyyn ja niinpä Sippe-prinsessa odotti vähintäänkin Epsanjan tai Thaimaan lomaa... Ja tiputti turkkinsa ajatellen bikineiden olevan sopivin asuste kauan odotetulle reissulle! ;) Tuomari tykkäsi kyllä kovasti, mutta kuten arvata saattaa mainitsi turkin vähäisyydestä... Sirun lopullinen tulos oli VAL-2, CK ja "PN-5", joten ihan kohtuullinen tulos kumminkin 35 tipsun joukosta. Noh, ensi keväänä sitten uudestaan josko turkki olisi päällä silloin. Kotimatka sujui hyvin väsyneissä merkeissä, mutta kotiin asti selvittiin kunnialla ! Kiiiiiitos Maissi tuhannesti kyydistä ja seurasta !

18.10.08 Hämeenlinna
Veeti (V. Fuel For Fire) ja Sanna kävivät ensimmäisenä F-pennuista näyttäytymässä juniorluokassa Hämeenlinnan ryhmänäyttelyssä. Veeti poika oli saanut oikein mukavan arvostelun ja tuloksena oli EH-1. Onnea Veetille ja Sannalle reippaasta ensi esiintymisestä junnuluokissa, hienoa hienoa !

26.-28.10.08 Agilityn MM-kisat
Agilityn MM-kisat järjestettiin tänä vuonne Helsingissä ja olihan niitä pakko päästä katsomaan... Menimme kajaanilaisten agilityihmisten kanssa pikkuporukalla Iisalmesta bussilla kisayleisöksi kaikiksi kolmeksi päiväksi. Kisat olivat oikein hienot ja hyvin järjestetty, sekä tietenkin pääosassa olleet koirat olivat todella taidokkaita. Olipa joukossa yksi partacolliekin, joka pomppi menemään hyvin partismaiseen tyyliin ;)

14.9.08 Match Show Paavolassa
Tänään osallistuimme talkoisiin ja mätsäriin jonka agilityporukka järjesti. Treenailemassa kehässä oli Siru ja Nasta. Nasta sijoittui pentujen kolmanneksi. Siru puolestaan voitti pienet koirat ja oli vielä BIS-4. Nyt jäämmekin siis vain odottelemaan seuraavia virallisia näyttelyitä jotka ovat Seinäjoki ja Norjan Tromssa.

13.9.08 Agilitykisat Varkaudessa
Mallan parannellessa vielä jalkaansa, Muru osallistui agilitykisoihin tällä kertaa lainaohjaaja Markus Turusen kanssa. Kisassa oli vain yksi perusrata jonka Muru ja Markus suorittivat mallikkaasti tuloksena 0 ja MAXI-3 luokan toinen sija! Voiton vei Markus oman agilityvalio belggarinsa kanssa. Kiitokset Markukselle Murun ohjaamisesta!

6.-7.9.08 Partacollie agilityleiri Oulussa
Suuntasimme Mallan, Vilin ja Murun kanssa Ouluun agilityleirille. Leirin järjestäjät Maissi ja Mari olivat järjestäneet oikein mainion viikonlopun todella osaavien kouluttajien parissa. Mari Kaplas ja Mikko Aaltonen kouluttivat pomppivia karvapalloja koko viikonlopun ajan, ja kyllä täytyy sanoa että vaikka itse seurasin sivusta kameran kanssa niin kyllä koulutus oli todella hyvää! Mallan kipeän jalan vuoksi Murun kanssa he treenailivat ohjausliikkeitä, mutta Muru pääsi pyörähtämään radan myös itse maailmanmestari Mikon kanssa, ja hienon näköistähän se meno oli! Lauantai iltana saimme kuulla myös historian havinaa agilitypartisten osalta kun herrat Kaj Gumpler ja Jarmo J. Husso saapuivat käymään moikkaamassa partiksia ja muistelemassa menneitä.
Leiri oli oikein mukava ja onnistunut, kiitoksia suuresti järjestäjille! Ensi vuonna tavataan sitten ilmeisestikkin siellä jossain Tampereen suunnalla... :) Silloin jo Murunkin lapsoset pääsevät ikänsä puolesta leireilemään, joten toivotaan että nähdään äiti ja muutama lapsonenkin radalla treenailemassa!


Muru ja Malla treenailemassa Mikon harjoituksissa, Muru liitelee...


Saimmepa myös nähdä kun maailmanmestari Mikko Aaltonen ohjasi kierroksen Murua, ja olihan se kyllä hienon näköistä menoa!

 

4.9.08 Uusi jäsen "tiimiin" !
Tänään kävimme hakemassa pennun kennel Bellezza´sta... Tyttö on nimeltään Bellezza´s Minuet, soopeli tipsu tyttö jota kutsutaan tästä lähtien Luluksi. Lulun emä on kaunis menestynyt kirjava narttu FIN MVA Bellezza´s Sonette ja isä on FIN MVA Vanessan Lovejoy. Lulu muutti serkkuni Suvin luokse sijoitukseen. Kiitoksia Aino-Inkerille tästä hurmaavasta tyttösestä!

9.-10.8.08 Tornio KV
Lauantaina kehässä oli kaksi Murun lapsosta, Ulpu neiti ja Onni poika, ruskeat sisarukset. Kumpikin oli pentuluokan 1. saaden KP:n. Tällä kertaa Onni oli ROP-pentu ja Ulpu VSP-pentu. Onnea naperoille ja omistaja perheille! Sunnuntaina suuntasimme Miitan kanssa tähän näyttelyyn. Kummosia tuomisia ei tällä kertaa ollut takaisin tuotavana (paitsi shoppaillut Haaparannan puolelta!), Siru oli PN-4, hyvä sijoitus kumminkin KV-näyttelystä.
Tänä viikonloppuna Muru kävi pomppimassa agilitykisoissa, tuloksena kaksi 5-tulosta, yksi 1,17 tulos joten lähellä oli nolla! Hyvä Muru ja Malla!

2.8.08 Kuopio KV
Tänään kehään oli ilmoitettu Siru ja Robin, joiden kehät menivät aivan päällekkäin... Heti alkuun suuren suuret kiitokset Petralle, joka Sirun takia syöksyi tipsukehälle, pelastaen minun päivän, mutta jättäen oman koiransa toiselle esitettäväksi... Uskomatonta avuliaisuutta, ja olenkin kyllä nyt Petralle palveluksen velkaa :-) Siru kun on minun silmäterä prinsessa. Itse siis olin jämttikehällä kun Siru ja Petra kävivät esiintymässä tiukan kanadalaisen tuomarin arvioitavana. Siru oli voittanut valioluokan ja PN-kisassa sijoittunut kolmanneksi saaden vara-CACIBin! Todella hieno tulos lähes 60:nen tipsuhipsulaisen joukosta, kiitos sinulle Petra! Itse kerkesin juuri juosta jämttikehältä takaisin tipsukehälle kun kasvattajaluokan arvostelu alkoi, ja Bellezza´s ryhmä oli päivän ROP-kasvattaja.
Jämttikehällä tehtiin myös hienoja tuloksia, tuomarina toimi Jari Fors. Koiria oli ilmoitettu lähes 30 kippurahäntää, joka on mukava määrä KV-näyttelyyn jämttejä. Robin on ollut viimeksi tamminäyttelyssä kehässä, ja pitäähän sitä silloin tällöin käydä harrastuksen vuoksi ja kun Robinikin siitä tykkää. Robin voitti valioluokan urokset saaden CACIBin, PU-kisan Robin myös voitti, ja kolmanneksi sijoittui hänen poikansa Älgstugan´s Rasmus IV jolla on tilillään jo mm. BIS-voitto. Nartuissa kisaili kaksi Robinin tytärtä, Iiris voitti nartut saaden SERTin, ja toinen Robinin tytär Rusmosan Penita sai vara-SERTin. Nyt oli siis ensimmäinen kerta kun isä ja tytär kilpailivat vastaikkain ROP-kisassa, ja tällä kertaa tyttö pesi isänsä ja oli päivän ROP! Onnea omistajalle ja kasvattajalle! Kuva ei ole tälläkertaa maailman paras...

 

1.8.08 Kuopio KV
Suuntasimme jo perinteeksi tulleelle Kuopion reissulle äidin, Sirun ja Robinin kanssa. Perjantaille kehään oli ilmoitettu vain Siru. Lähes 50:lle tipsulle tuomariksi oli saapunut Unto Timonen, jonka arvosteltavana Siru on ollut vain kerran aikaisemmin, pienen pienenä puolivuotiaana tipsuvauvana pentunäyttelyssä pikkupentuluokassa. Kehä alue oli mukavan mutainen aamun rankkasateen jäliltä, ja ennen kehää oli jotenkin vetämätön olo pitkän työviikon jälkeen ja mieli olisi tehnyt lähteä leirintäalueelle mökille. Mutta kehään mentyä olo kyllä muuttui hetkessä. Siru voitti valioluokan jonka jälkeen tuomari nosti neitosen vielä parhaaksi nartuksi ja näin ollen Siru sai jälleen CACIBin ! ROP-kisassa Sirua vastassa oli komea nuori herra "Kimi" Toyway Kaa-Ha-Ri, tällä kertaa Siru vei voiton ollen suuren Sawo Show ensimmäisen päivän ROP ! Näin ollen tuomarin "linja piti", palkitsihan hän 2,5 vuotta sitten puolivuotiaan Sirun Lahdessa ROP-pennuksikin ;) Tuomarin sanat kehän jälkeen lämmittivät kovasti mieltäni, ja en voi muuta kuin vielä tuhannennen kerran kiittä Aino-Inkeriä tästä kallisarvoisesta timantista! Siru on siis palautunut hienosti kovasta urakasta talvella hoitaa kuusi kakaraa maailmalle, ja on nyt tehnyt mukavan paluun näyttelykehiin, kahden viikon sisällä kaksi CACIBia, saa olla tyytyväinen!


VSP Toyway Kaa-Ha-Ri, tuomari Unto Timonen ja ROP Bellezza´s Koh-I-Noor ©T. Kaakinen
 

20.7.08 Ylivieska KV
Ylivieskaan lähdimme Terhin, Nastan ja Sirun kanssa. Paikalle saapuivat myös Serina ja Untamo pentuluokkaan. Untamo oli urospennuissa 1, KP. Nartuissa tällä kertaa Nasta oli ensimmäinen KP:n kera ja Serina toinen. Hienoa lapsoset! Ja kiitoksia Armi, Katri ja Terhi pentujen esille tuomisesta, pennut oli taas kauniisti laitettu kehään :) ROP-pentu tänään oli Untamo ja Nasta näinollen VSP-pentu.
Tipsuja oli ilmoitettu Markku Kipinän arvosteltavaksi melkein 40 kpl tähän näyttelyyn. Pentuluokassa Sirun tytär B. Ametisti oli ROP-pentu. Siru oli elementissään päästessään tilavaan kehään mukavalla säälläkin vielä kaikenlisäksi. Siru voitti valioluokan, ja päivänpäätteksi oli vielä VSP saaden CACIBin!!! Niinpä Siru on nyt, vain tasan 3-vuotiaana, yhtä CACIBia vaille Kansainvälinen muotovalio... Nyt siis täytyy suunnata ulkomaille kisailemaan heti kun on sopiva tilaisuus. Kasvattajaluokkia oli ilmoitettu kolme, ja Bellezza´s koirat oli ROP-kasvattajaluokka. Kävimme pyörähtämässä isossa kehässä, mutta tällä kertaa ei sijoitusta tullut. Kotimatkalla piipahdimme vielä Armin ja Serinan luona kylässä ja kahvilla, kiitoksia vieraanvaraisuudesta, kotimatkakin sujui sitten mukavasti onnistuneen ja kivan päivän jälkeen.


ROP Toyway Kap-Ri-Olli, tuomari Markku Kipinä ja VSP Bellezza´s Koh-I-Noor ©T. Kaakinen


ROP-pentu Untamo (V. Fluffy Ferrari) ja VSP-pentu Nasta (V. Faster Than Crumb)

12.-13.7.08 Vanamon N-naperot lähtivät maailmalle
Kun osa porukasta oli näyttelyissä ja osa agilitykisoissa, loput luovuttivat pentuja uusiin koteihin... Nasse, Nana, Nax, Nasa ja Nanna lähtivät uusiin koteihinsa. Kaikkea hyvää pennuille ja heidän perheilleen! Tulemme tulevaisuudessa varmasti näkemään lapsosia niin kokeissa kuin näyttelyissäkin. Narra poika jäi kotiin äidin ja isoveljen helmoihin pyörimään ja ilostuttaa kaikkia pienillä tempauksillaan.

12.-13.7.08 Muru agikisoissa
Muru käväisi hyppimässä taas muutamissa kisoissa, tuloksena hieno rata jolla harmillisesti okserin rima tippui, näin ollen tulos oli 5. Pari vauhdikasta "hyllyä" myös tuli.

12.7.08 Oulu KV
Suuntasimme Oulun näyttelyyn Miitan kanssa. Ilokseni neljä Murun lapsosta oli ilmoitettu pentuluokkaan. Tänään kehässä olivat siis Untamo, Onni, Ulpu ja Nasta. Näyttelypaikka oli aivan kamala. Aika paljon on tullut näyttelyitä kierrettyä, mutta ikinä tämän surkeampaan näyttelypaikkaan en ole törmännyt. No, tulipahan tämäkin koettua, kaikki muu tuntuu luksukselta tämän jälkeen ;)
Partikset arvosteli australialainen Michael Camac. Päivä alkoi urospennuilla joissa tällä kertaa Untamo vei voiton KP:n kera, ja toiseksi sijoittui hienosti ruskea Onni-poika. Narttupennuissa Nasta sijoittui ensimmäiseksi KP:n kera, ja Ulpu oli toinen. Jokainen napero esiintyi ikäänsä nähden hyvin ja olivat oikein reippaita ja ne oli kunnostettu kauniisti näyttelyä varten. Tästä on hyvä pentusten jatkaa kohti seuraavia haasteita! ROP-pentu kisassa Untamo vei voiton ja niinpä Nasta oli VSP-pentu.
Tipsukehä oli vielä surkeammassa kunnossa kuin partisten, Siru ei oikein pitänyt ajatuksesta että olisi pitänyt ravata kauniisti heinikossa joka ylettyi kuonoon saakka, ja mudassa johon upposi nilkkaa myöten... Tällä kertaa tuloksena siis vain ERI-4.

Kiitoksia Untamon, Onnin, Ulpun ja Nastan kotiväelle lapsosten esille tuomisesta!

8.7.08 Pentutarkastus
Tänään pakkasimme autoon vintiölauman, elikkä kuusi jämttipentua... Pennuille tehtiin virallinen eläinlääkärintarkastus ja naperot saivat myös mikrosirut niskaansa. Kaikki pennut todettiin terveiksi ja _hyvin_ vilkkaiksi... Lääkäritädin stetoskooppikkin sai kyytiä. Viikonloppuna taas koittaa haikea vaihe näitten N-pentujen kohdalla, kun viisi pentua lähtee maailmalle omiin uusiin koteihinsa joissa uusia perheenjäseniä jo odotetaan innolla. Saa nähdä milloin seuraavat Vanamon jämtlanninpennut näkevät päivänvalon, nämä olivat viimeiset Nasun jälkeläiset. Nähtäväksi siis jää milloin laumaamme liittyy uusi jämttityttönen joka voi jatkaa tämän rodun osalta kasvatustyötämme.

2.-7.7.08 Maailman Voittaja näyttely Tukholmassa
Innolla odotettu kesäloma reissu sujui oikein mukavasti. Suurempia voittoja ei tällä kertaa tullut, mutta menestystä noin isoista kinkereistä nyt ei ikinä uskalla odotakkaan kun on maailman parhaat koiraat koolla. Turkuun reissasimme Sirun ja Macyn kanssa Aino-Inkerin kyydillä. Yövyimme tyttöjen kesken hotellissa, ja aamulla hyppäsimme Viking Line laivaan Macyn kasvattaja Nina Brusinin ja Johanna Korpijaakon kanssa.Tukholmassa olimme kolme yötä hotellissa. Perjantaina oli vuorossa MV-08 näyttely. Mukava mutta raskas päivä, näyttelystä jatkoimme matkaa suoraan kansainväliseen partistapahtumaan jossa tapasimme partisihmisiä eri maista. Lauantaina vuorossa oli Ruotsin partacollie erkkari jossa päivä kuluikin oikein mukavasti. Tosin onnistuin itseni polttamaan ravun punaiseksi, täällä Suomessa kun ei ole vielä päästy nauttimaan noin lämpimistä ilmoista ja auringon paahteesta...
MV-näyttelyssä mahtavaa menestystä tuli Suomeen ja vieläpä aivan tuttavapiiriimme. Murun pentujen isä Soppa menestyi mahtavasti näyttelyssä, voittaen reilun 200 partacollien joukosta urokset! Näin ollen Soppa on nyt tuore Maailman Voittaja -08 ! Onneaonnea tuhannesti Maissi ja Soppa, upeaa, kyllä Soppa ansaitsikin voittonsa. Oli mahtavaa nähdä loppu huipentuma ja kyllä siellä suomalaiset hurrasivat.
Matkalta palasimme maanantaina, väsyneinä mutta monta kokemusta ja tapahtumaa rikkaampana... Kiitos Nina ja Johanna mahdollisuudesta päästä mukaanne reissuun. Nyt ovat sitten koiratkin saaneet syödä Alácarte ravintolassa ja käyneet elokuvissa... Ja ne agentit korvakuulokkeineen ja mansikanpoimintoineen ;)

28.6.08 Haukipudas
Piipahdimme näyttelyssä Sirun kanssa, tuloksena PN-3.

21.-22.6.08 Juhannus, Muru kisoissa ja Siru näyttelyissä
Muru vietti juhannuksen perinteisesti Rokualla hyvässä seurassa agilitykisoissa. Ukkonen jyrähteli kisojen aikoina, mutta se ei neitosta haitannut. Muru vetäisi ensimmäisen kolmosluokan nollan nopealla ajalla, ja sijoittui reilun 40 kilpailijan joukosta viidenneksi! Voittajasta Muru jäi vain n. 2 sekuntia jälkeen. Paljon onnea Muru ja Malla, hienoa työtä! Mallan Vili nousi myös hienosti kolmosluokkaan kisailemaan, onneaonnea!
Sunnuntaina lähdin suoraan yövuorosta kohti Rovaniemen näyttelyä. Sirun tytär Mette (Bellezza´s Ametisti) debytoi pentuluokassa ollen hienosti ROP-pentu. Sievä tyttö on, innolla odotamme Meten kasvua ja kehitystä ja tulemme näkemään häntä varmasti näyttelykehissä. Siru oli valioluokan ERI/3 ja "PN-5".
Näyttelyn jälkeen vierailin Murun pojan Onnin ja heidän perheensä luona. Oli mukava nähdä Onnia, oikein reipas ja avoin partapoika! Kiitoksia Onnin perheelle vierailusta, pian näemmekin sitten Oulun näyttelyssä taas.


Vanamon Fortune Hunter "Onni" 6,5 kk ikäisenä

11.6.08 Match Show Kajaanissa
Lähdimme Sirun, Murun ja Terhin & Nastan kanssa treenailemaan mätsäriin kun niitä kerrankin järjestetään täälläpäin... Nasta sijoittui suuresta pentujoukosta kolmanneksi, ja Siru oli pienissä koirissa neljäs. Muru kilpaili Junior Handlerissa ollen handlerinsa kanssa viides. Muutama kuva päivältä :


Nasta kehässä Terhin kanssa


Tytär (6 kk) ja äiti (4 v)


Sirukin alkaa pikkuhiljaa saada turkkia mammaloman jäliltä...

8.6.08 Agilitykisat Kajaanissa
Muru kisaili kahden startin verran Kajaanissa kotikisoissamme. Ekalta perusradalta ensimmäinen nolla kolmosluokassa kävi jo todella lähellä, kolmanneksi viimeinen rima tippui vain hieman huolimattoman hypyn seurauksena ja tulos siis vitonen. Aika oli kumminkin hienosti kisan toiseksi nopein, vain 0,8 sekuntia hitaampi kuin nollavoiton saaneella belggarilla! Toiselta radalta sitten HYL tällä kertaa. Hyvä Muru ja Malla!

7.6.08 Partacollie erikoisnäyttely Valkeakoskella
Suuri päivä koitti ja ensimmäiset Vanamon partacollie mukulat suuntasivat karvakuononsa kohti erikoisnäyttelyä Valkeakoskelle. Edustamassa olivat kaksi urosta Veeti (V. Fuel For Fire) ja Untamo (V. Fluffu Ferrari) sekä yksi neito Seriina (V. Fazerina Sweet). Kasvattaja istui töissä Kajaanissa jännittäen tuloksia.
Mutta hyvin oli nuoriso pärjännyt omistajiensa johdatuksella. Ensin arvosteltiin pienet uros pennut joissa voiton vei hienosti Untamo kunniapalkinnon kera, ja kolmanneksi sijoittui myös kunniapalkinnon kera Veeti. Hienoa pojjat! Untamo kilpaili seuraavaksi isojen pentujen voittajaa vastaan ja tällä kertaa vanhempi veti pitemmän oljenkorren ja näinollen Untamo oli näyttelyn päivän toiseksi kaunein urospentu. Pienissä narttu pennuissa Seriina nappasi hienosti voiton useamman tyttösen joukosta. Seriina myös voitti vanhemman narttupennun päästen ROP-pentu kehään kisailemaan urosta vastaan. Tuomari oli sen verran ihastunut Seriinaan että tämä neiti voitti pentukehän ollen erikoisnäyttelyn ROP-pentu! Hienoa, paaaaaljon onnea Serina & Armi, Untamo & Katri ja Veeti & Sanna. Kiitoksia paljon pentujen hyvästä hoidosta ja esille tuomisesta.


© Riitta-Liisa Saarinen

1.6.08 Piteå KV
Suuntasimme aamuyöllä Pinjan kanssa nokkamme kohti Ruotsin Piteån KV-näyttelyä. Ilma ei vaikuttanut kovin lupaavalta menomatkalla, satoi kovasti ja taivas oli harmaa... Ennen tipsukehää sää kumminkin selkeni ja aurinkokin alkoi paistaa. Tipsuja oli ilmoitettu melkein 30 karvakuonoa ja Siru teki hienon paluun kehiin mammaloman jäliltä, neiti voitti avoimen luokan johon oli ilmoitettu 12 tipsunarttua. Tasokkaassa PN-luokassa Siru sijoittui lopulta PN-2 sijalle ja sai vara-CACIBin. Voiton vei nuortenluokan ruotsalainen narttu jolle siis SERT ja CACIB sitten menivät. Tuomarina toimi oikein mukava Cindy Petterson Ruotsista. Oli ihana palata Sirun kanssa kehiin, pieni sopuli niin rakastaa esiintymistä ja vauhtia taas löytyi kunnolla... Seuraavan kerran Sirun kanssa suunnataan Rovaniemelle ja Haukiputaalle, josko minä vain selviän yövuoroista niihin lähteämään.

24.5.08 Match Show Kajaanissa
Lähdettiin mätsäriin Sirun kanssa treenaamaan vielä kehäjuttuja, koska pikkuhiljaa alkaa olla Sirun aika palata kehiin mammaloman jäliltä. Siru sijoittui neljänneksi pienissä koirissa, sekä huvikseen osallistuimme myös Senior Handler kisaan jonka voitimme tällä kertaa. Nasta myös tuli treenailemaan pentuluokkaan, sai punaisen nauhan muttei tällä kertaa sijoittunut.

22.5.08 Nasun pennut ovat syntyneet!
Keskiviikon ja torstain välisenä yönä syntyivät kolmannet Vanamon-vauvelit, kuusi suloista jämtlanninpystykorva pentua. Kolme kaunista tyttöä ja kolme komeaa poikaa. Pennut voivat erinomaisesti, ovat hyvin ahneita ja reippaita. Emä Nasu hoitaa pentuja tunnollisesti. Lisätietoja pennuista löytyy Pentuja-sivulta! Kennelliiton pitkien jonojen vuoksi rekisteripaperit on laitettu jo vetämään ja vauvat tulevat olemaan nimeltään :

Vanamon Narra (uros)
Vanamon Nasse (uros)
Vanamon Nax (uros)
Vanamon Nana (narttu)
Vanamon Nasa (narttu)
Vanamon Nanna (narttu)

17.5.08 Match Show Ylivieskassa
Murun tytär Serina oli tänään osallistunut toisen kerran mätsäriin vieden koko potin, pikku suklaa-tyttö oli hienosti BIS-1 ! Onnea Armi ja Serina menestyksestä.

10.5.08 Match Show Kajaanissa
Tänään vietimme mukavan päivän pienellä porukalla täällä Kajaanissa. Vieraaksemme saapui Armi ja Serina Ylivieskasta, sekä toki Terhi ja Nasta olivat menossa mukana. Päivän aloitimme Match Show -näyttelyllä  joka oli ensimmäinen harjoittelu Serinalle ja Nastalle. Serina sijoittui lopulta hienosti toiseksi sinisen nauhan pennuissa, Nasta ei tällä kertaa sijoittunut punaisen nauhan pennuissa mutta kummatkin esiintyivät mallikkaasti ja olivat oikein reippaita pieniä koiranpoikasia. Siru pääsi ekaa kertaa "kehään" pitkän mammaloman jäliltä ja voitti pienet koirat. Myös Maisu osallistui pitkästä aikaa, mutta ei tällä kertaa menestynyt. Mätsärin jälkeen kävimme lounaalla josta suuntasimme nokkamme kohti Paavolaa jossa koirat saivat juosta (ja uida!) sydämensä kyllyydestä. Lisäksi Nasta ja Serina saivat jo tuntumaa agilityyn, kummatkin oppivat putken! Siitä se lähtee... Kiitoksia Terhille ja Armille mukavasta päivästä, oli taas ihana tavata näitä muksuja! Alla muutamia kuvia tältä päivältä.

                        

         

 

  

  

 

 

3.5.08 Agilitykisat
Muru kävi hyppimässä ensimmäiset 3-luokan radat Oulussa. Eka radalta napsahti useampi virhe, ja toiselta radalta tuli HYL väärään esteen vuoksi.

26.4.08 Lahti KV
Kävimme päiväseltään Miitan kanssa mutkan Lahden näyttelyssä. Macy esiintyi juniorluokassa ollen EH-4. Arvostelu olikin hyvin mieleenpainuva, siinä taisi olla jopa neljä sanaa... Macy pääsi myös ensimmäistä kertaa mukaan kasvattajaluokkaan, joka sitten olikin hienosti ROP. Niinpä pääsimme myös isoon kehään pyörähtämään joka olikin hyvää harjoistusta ja Macy esiintyikin siellä oikein mallikkaasti. Onnea kaikille menestyneille!

22.4.08 Meille tulee pentuja!
Kävimme Nasun kanssa ultrassa jossa näkyi masussa pikku-Nasuja! Nyt jäämme innolla odottelemaan pentujen syntymistä... Lisätietoja löytyy Pentuja-sivulta.

20.4.08 Murulle agility SERT ja nousu MAXI-3 luokkaan!!!
Tänä viikonloppuna Muru ja Malla suuntasivat Mikkeliin kisoihin. Eka radalla Murulla riemu repesi kun oli ensimmäiset ulkokisat tälle vuodelle, ja neiti oli esittänyt varsinaisen "pelle-esityksen" ja tuloksena sitten HYL. Toiselle radalle neiti muisti ottaa aivotkin jo mukaan, ja nappisuoritus napsahti, elikkä hieno voitto puhtaalla radalla ja luokan nopeimmalla ajalla. Näinollen tämä oli myös viimeinen nolla kakkosluokassa jonka johdosta Muru sai agility SERTin ja nousi MAXI-3 luokkaan kisaamaan. Onnea onnea onnea tuhannesti Malla ja Muru, hieno suoritus! Nyt Muru suuntaa karvanokkansa kohti kolmosluokan ratoja...


Kuva on joskus aiemmin otettu, ilmeisestikkin Oulussa, kiitokset Sari Eskeliselle Murun kuvista!

Murun lapsosten kuulumisia
Olemme saaneet ihanan paljon viestejä Murun lapsosten kodeista! Kaikilla sujuu mukavasti, hampaat ovat lennelleet vauhdikkaasti ja pentuset reippaita pusukoneita. Ulpu ja Onni ovat jo debytoineet mätsäreissäkin, onnea narun toiseen päähän "uskaltautumisesta" kengurun poikasten kanssa kehänauhojen sisäpuolelle, erinomaista harjoitusta näille mukuloille. Untamo samoilee jo rohkeana hakumetsässä, kuten jo joulukuussa veikattiin, Untamo tuleva supersankari tulee aikanaan pelastamaan eksyneet mummot ja vaarit mustikasta. Serina käy "missiharjoituksissa", elikkä kehäesiintyminen on jo harjoittelun alla. Veeti, Nasta ja monet muut ovat suuntaamassa kesäksi pentukursseille. Nero ja Pippuri kullanmuruset tulevat nekin näkymään tulevaisuudessa jonkun harrastuksen parissa. Kaapo suunnistelee Suomussalmella porojen keskuudessa ja leikkii lasten kanssa. Kiitoksia pentujen omistajille aktiivisuudesta, mukava kuulla että pennuilla sujuu hyvin ja aktiviteettejä ja harrastussuunnitelmiakin löytyy!

15.-16.4.08 Koetoimitsijakurssi
Illat istuttiin koetoimitsijakurssilla parin kaverin kanssa, eipä paljon uutta asiaa tullut, mutta mukava kurssi kuitenkin. Nyt pääsee sitten suorittamaan omat lajikohtaiset koulutukset, elikkä hirvenhaukkukoe- ja agilitytoimitsijakurssit. Eläinlääkäriltä tuli myös mukava viesti jota olikin jo odoteltu, Macyn vasta-ainetestin tulokset olivat saapuneet (tulokset olivat jääneet roikkumaan jonnekkin, ja siksi niitä odoteltiin aika kauan) ja vasta-aineita tyttösellä on tarpeeksi joten portit Ruotsiin ja Norjaan ovat myös nyt avoinna!

12.4.08 Muru kisoissa Oulussa
Muru ja Malla hyppelivät tällä kertaa Harri Huittisen radoilla Oulussa. Ekalla radalla koitui kohtaloksi toiseksi viimeinen este, väärä hyppy. Toinen rata olikin sitten miltei "täysosuma", kontaktivirhe A-esteeltä josta Muru pääsi harmillisesti hyppäämään suht korkealta. Yleisöstä kuiskittiin että tassu osui kontaktille, mutta tuomari on tiukassa paikassa kun päätökset täytyy tehdä radalla sekunnissa, ja tällä kertaa näin. Ja eihän nippanappa-kontaktit ole edes toivottavia suorituksia, mieluummin joka kerta kunnolla ja selvästi alas asti, ja tätä koitetaan iskeä Murunkin päähän. Mutta hieno rata joka tapauksessa, ja voitto tällä vitostuloksella tuli.

5.4.08 Muru kisoissa Varkaudessa
Muru pääsi kisailemaan Mallan kanssa kahden startin verran Varkauteen johon oli ilmoitettu 16 kpl MAXI-2 koiraa. Eka rata meni aivan nappiin, nollatulos jolla pari sijoittui toiseksi! Näin ollen Muru sai toisen nollan kakkosluokasta joten enää yhden päässä luokkanousu. Toiselta radalta tuloksena 10 virhepistettä, yksi rima ja keinulta tippuminen. Tuomarina toimi Johanna Nyberg. Onnea Malla ja Muru!

1.4-4.4.08 Mökkielämää
Vietimme mukavan viikon Harrin ja koirien kanssa Hyrynsalmella mökillä. Jäällä tytöt pääsivät revittelemään, sekä iltoihin kuului toki makkaranpaistoa kaminassa mikä taisi olla koirien mielestä päivän kohokohta! On se mökkielämä niin rentouttavaa, kotia kun tuli niin teki mieli kääntyä ovelta ja kurvata takaisin mökille.

                                                 

31.3.08 Kyläilemässä Ylivieskassa
Ajelimme Macyn kanssa Ylivieskaan tervehtimään Murun tytärtä Serinaa (Vanamon Fazerina Sweet) sekä hänen perhettään. Päivä oli oikein mukava ja aika kului vauhdilla. Macy sai leikkiä Serinan ja hänen "isoveljensä" Tatun kanssa, sekä pääsipä Macy tutustumaan ensimmäistä kertaa aivan lähietäisyydeltään myös perheen Tapsa-kissaan. Serina muistuttaa todella paljon äitiänsä Murua, niin suloinen, kiltti ja viisas tyttö. Kiitoksia Armille & kumppaneille mukavasta päivästä! Alla Serina ja Macy kaverukset.

                                                                         

29.3.08 Muru kisoissa Oulussa
Muru ja Malla suunnistivat kisoihin Ouluun jossa oli kolme starttia. Ensimmäisen radan Muru voitti 5-tuloksella, luokan nopein aika mutta yksi rima tippui. Kahdelta muulta radalta tällä kertaa HYL:lyt.

25.3.08 Kuvia keväthangilta
Kävimme Korholanmäellä ulkoilemassa, koirat nauttivat täysillä kirmailusta metsässä ja pelloilla. Muutamia kuviakin tuli näpsittyä.

                                

                        

24.3.08 Match Show Paltamossa
Lähdimme Paltamoon hiomaan vielä kehäkäyttäytymistä  Macyn kanssa, matkaseurana Miitta ja Albert. Mätsäri pidettiin sisällä, tosin aika ahtaissa tunnelmissa, mutta se on vain hyvää harjoitusta koska niinhän ne sisänäyttelytkin tuppaa olemaan tunnelmaltaan "kuin sillit purkissa". Pentuja oli reilu 30 kpl laskujeni mukaan, ja Macy voitti pennut päästen BIS-kisaan jossa sijoittui BIS-4 sijalle. Macy käyttäytyi hienosti miestuomarin tutkiessa tarkkaan, ja liikkuikin oikein sievästi pienessä kehässä. Miitan Albert sijoittui toiseksi isoissa koirissa, ja kotimatka sujui mukavasti Macyn voittamien mustikkamuffinsien voimin.

Viikko 12 - Nasu kävi Ruotsissa astutusreissulla!
Nasu on astutettu mielenkiintoisella ruotsalaisella S KVA & S MVA Fäbobergets Hoss nimisellä uroksella. Nyt odottelemme innolla josko saisimme kevätpentuja... Lisätietoja pentueesta PENTUJA-sivulta.

21.-22.3.08 Rovaniemi Agilitykisat ja ryhmänäyttely
Muru starttasi ekan kerran agilitykisoissa mammaloman jäliltä. Perjantai meni mallikkaasti, kaikki kontaktit ja lähdössä pysyminen onnistui mainiosti. Eka radalla tulos oli 15 jolla Malla ja Muru sijoittuivat toisiksi. Toinen rata kiemuroineen ja Murun valitseman väärän esteen ansiosta johti tällä kertaa HYL tulokseen.
Lauantaina mekin saavuimme Rovaniemelle Miitan ja Pinjan kanssa, Macy osallistui näyttelyyn Elina Haapaniemen arvostellessa, tuloksena EH-1. Tässä tuomarin arvostelu Macystä:

"Vasta 10,5 kuukautta. Soman tyyppinen kauniisti näyttelyyn kunnostettu junior narttu joka tarvitsee enemmän itseluottamusta. Hyvä kallo. Hieman kevyt kuono-osa. Purenta ok. Hieman pyöreät silmät. Hyvä kaula ja ylälinja. Sopiva luusto. Kohtuullinen lapakulmaus. Ikäisekseen hyvä runko ja sopivasti kulmautunut takaosa. Liikkuu hyvin"

Macy istahti kun tuomari kokeili sen häntää, josta johtui maininta tarvitsee enemmän itseluottamusta. Muuten käyttäytyi kyllä oikein hyvin eikä pelännyt tuomaria (eikä ikinä ole pelännytkään), mutta nyt harjoittelemme kovasti että pylly pysyy ylhäällä vaikka mitä tehtäisiin :o) Ensimmäinen juoksu taitaa tehdä tuloaan, on sen verran pojatkin jo nuuskutelleet Macyä. Untamon "isoveli" Kelmi oli hienosti ROP saaden ensimmäisen SERTinsä, onnea Katri ja Kelmi!
Tänään kisoissa Muru nappasi eka radalta taas kakkossijan tuloksella 10. Toinen rata päättyi kontaktiharjoitukseen, koska Murunen taisi vähän liian innoissaan malttamattomana hypätä puomilta alas, ja neidille nyt tehdään selväksi että semmoinen peli ei vetele, rata loppuu siihen paikkaan mikäli kontaktille asti ei malta mennä. Muutaman riman Muru pudotti näissä kisoissa, mitä se ei paljon ennen ole tehnyt, mutta lienee vielä vähän "mammakunnossa", treenailtu on että takaisin saataisiin sama vanha hyvä hyppytekniikka, ja turha hätäily jäisi pois... Muru kun ei ole aikoihin kisoihin päässyt, niin sitä kovasti mietityttää että rata loppuu kesken jollei tarpeeksi kovaa mene! Harmittavasti Kajaanin pallohalli otti ja poksahti, eikä täällä ole nyt mitään harjoitustilaa, joten seuraaviin kisoihin joutuvat taas menemään "kylmiltään".
Mutta kiva paluu kisakentille, onnea Malla ja Muru, ja supersuper onnittelut ansaitsee Vili-sheltti, joka hienosti nappasi ensimmäisen nollansa näissä kisoissa medi-1 luokassa! Lisäksi Miitta ja Albert tekivät hienon suorituksen viimeisellä radalla, josta tuloksena nollavoitto, onnea! Ja eikä siinä vielä kaikki, Pinjan suloinen Ruby oli jälleen ROP ja RYP-1 sekä päivän päätteeksi vielä BIS-2, onnea teillekkin!
Lisäksi reissulla tapasimme Murun reippaat ja iloiset pojat Untamon ja Onnin. Kiitoksia paljon omistajille jotta toitte nämä karvanopat näytille, oli oikein mukava nähdä! Pojat olivat kasvaneet kovasti ja iloisuutta oli jakaa vaikka muillekkin.

15.3.08 Tampere KV
Tampereelle suuntasimme kukonlaulun aikaan Miitan, Nikon, Macyn, Lennyn ja Lyylin kanssa. Reissu oli jälleen Macyn osalta "erittäin hyvä", hollantilaisen Jan de Gidsin arvostelemana. Näyttelypaikka oli oikein kiva, oli iso kehä eikä yhtään ruuhkaa vaikka kovasti siitäkin meitä peloteltiin. Mukavinta oli, että reissussa tapasimme Macyn sukulaisia. Velipoika Sulo (Memorylane Storm In A T-Cup) debytoi juniorluokassa ollen hienosti ERI-2, onnea Sulppi! Lisäksi paikalla oli Macyn sisarpuolet Lissu ja Toivo, Kinsfolk kasvatteja. Oli mukava myös nähdä nämä nuoret, oikein hurmaavia tapauksia kummatkin, onnittelut heille myös "virallisen ensi esiintymisen" johdosta! Murun vauvojen Soppa isää myös nähtiin, sekä Murun siskoa Nillaa. Olipa kiva että niin monta partista oli ilmoitettu, heti enemmän katseltavaa ja mielenkiintoisempaa. Kotimatka taittui Miitan mopsilandia haaveiden siivittämänä. Lohdutuspalkinnoksi Macy sai hienon, ison mörisevän hamsteri pehmolelun!

                                                                       
                                                             Macy kehässä                                                     Sisko ja sen veli ( "Sulo" Memorylane Storm In A T-Cup )

12.3.08 Uusia kuvasivuja
Nyt on jokaisella pentueella oma kuvasivu. Nasun pentujen kuvia (ja tulee lisää tässä joskus...) pääset katsomaan tästä, Murun pentujen kuvia tästä ja Sirun pentujen kuvia tästä.

10.3.08 Muita tuloksia...
Useampi yhdistys ja kerho ovat jo julkistaneet vuoden 2007 parhaiten menestyneitä koiria. Tuloksiin olemme saaneet olla tyytyväisiä... Suomen Tiibetinspanielit RY julkaisi tuloksensa johon lasketaan kaikki Suomessa kilpailleet tipsut. Rotu ei ole mikään pieni, ja nuori Siru oli viidenneksi voitokkain tipsu Suomessa, hienoa Sippe !!! Kainuun Seurakoira- ja terrierikerhon kevätkokouksessa Muru palkittiin kolmanneksi parhaimpana MAXI agilitykoirana, tästä kiitokset ja onnittelut kuuluvat luonnollisesti Mallalle! Siru oli neljänneksi menestynein näyttelykoira Kainuussa, vain yhden pisteen päässä kolmossijasta. Nyt enää odotellaan Suomen Partacolliet ry:n tuloksia, kuinka Muru on menestynyt agilitykoirakisassa.

1.3.08 Juuka ryhmänäyttely
Suuntasimme myös Juukaan ryhmänäyttelyyn harjoittelemaan esiintymistä ja kehäkäyttäytymistä. Matkaan lähdettiin ystäväni Pinjan ja Sarin kanssa, kera kasa corgeja ja yksi amerikkalainen ulvova manssi. Tuomarina toimi Soile Bister, Macy sai EH:n kera oikein hyvä arvostelu. Junnuluokan narttuja oli kaksi, ja Macy voitti luokkansa. Päivän yllättäjä oli Pinjan pikku Ruby, hänkin vähän päälle 9 kk vanha. Ruby oli ROP! Eikä siinä kaikki, Ruby voitti suuren 1-ryhmän, ja eikä siinäkään vielä kaikki, vaan pikkuinen karamelli nappasi koko näyttelyn voiton ollen BIS-1! Onnea Pinja ja Ruby hienosta menestyksestä :) Tällä kertaa näyttelypaikka oli oikein mainio, tilaa riitti ja kehä oli iso, sekä pohja oikein hyvä asfaltti, ei tarvinut liukastella.

                                                              
                                                                                                                                                                  Kuvat: Sari Laitinen

23.2.08 Ylihärmä ryhmänäyttely
Macy 9,5 kk vanhana asteli ensimmäistä kertaa junnuluokkaan näyttelyissä. Harjoitusmielessä mentiin, ja hyvää harjoitusta saikin kun oli oikein ahdas näyttelypaikka kuten nykypäivänä usein sisänäyttelyt ovat. Macy pääsi myös moikkaamaan kasvattajaansa ekaa kertaa sitten synnyinkodista lähdön jälkeen. Tuomarina toimi Gunilla Skallman joka arvioi Macyn tällä kertaa Erittäin Hyväksi :o) Onnea Ankille ja komealle Bostonille ROP-voitosta!

Helmikuu 2008 - Pennut lähtivät maailmalle...
Kaikki pennut ovat muuttaneet omiin koteihinsa! Kaikki saivat oikein ihanat kodit, olen hyvin tyytyväinen ja kummasti se mieltä rauhoittaa kun tietää kuinka hyvässä hoidossa naperot ovat, vaikka se haikeaa niistä olikin luopua. Innolla odottelenkin jo näkeväni näitä mini-karvanoppia sopivan tilaisuuden tultua, kuinka ovat kasvaneet ja kehittyneet. Nasta onkin kyläillyt meillä jo usemman kerran. Kuvia olen myös saanut pennuista joita pitää päivitellä sitten ajankanssa vielä lisää tänne sivuillekkin. Toivotammekin näille pennuille vielä kerran kaikkea hyvää ja onnea uusiin koteihin. Kasvatit sivulle on päivitetty pentujen asuinpaikkakunnat ja nimet. Untamo pääsi asustamaan Pyhäsalmelle ihanaan ja aktiiviseen perheeseen Kelmi partiksen kaveriksi, heistä onkin kuulema tullut jo oikein hyvät kaverukset. Ulpu matkasi Kemiin Peppi tollerin kaveriksi. Ulpun tulevaisuuden haaveissa on seurata äidinsä tassun jälkiä agilityradoille kuten myös suloisen Veetin joka muutti Lahteen jossa leikkikaverina on Paavo bordercollie. Ruskea suklaanappi Onni muutti Rovaniemelle, jossa hänellä on seurana Boogie setteri ja kaksi kissaa. Serina matkusti Ylivieskaan jossa kaverina on perheen lapsien lisäksi Tatu koira ja kaksi kissaa. Kaapo jäi lähimmäksi, Suomussalmelle jossa hällä on ikioma talo ja piha vartioitavanaan. Nasta lähti Louelle, mutta muuttaa piakkoin takaisin Kajaaniin kun Terhin opiskelut päättyvät Louella. Mahdottoman kiltti ja ihmisrakas Nero lähti Lapinlahdelle hauskuuttamaan ihmisiä, ja ahne, iloinen pikku Pippuri Pulkkilaan. Pennut ovat kuulemma sopeutuneet erinomaisesti perheisiinsä, ja kaikki ovat hyvin avoimia ja ihmisrakkaita.

17.01.08 Pennuilla viralliset nimet, Vanamon F-pentue
Vauhdilla se aika vaan on mennyt eteenpäin, pennut ovat jo 6 viikon ikäisiä... Aivan hurmaavia otuksia, mitenkä näistä enää edes raskii luopua ;) Mutta mielen rauhoittaa se että pennuille on ihanat kodit odottamassa! Rekkarit tulevat näinä päivinä ja tässäpä olisi nimet:

Vanamon Fluffy Ferrari (mu-va poika)
Vanamon Fuel For Fire (mu-va poika)
Vanamon Fiery Soup (mu-va poika)
Vanamon Frosty Beard (mu-va poika)
Vanamon Feel The Beat (mu-va poika)
Vanamon Fortune Hunter (ru-va poika)

Vanamon Faster Than Crumb (mu-va tyttö)
Vanamon Flower Power (ru-va tyttö)
Vanamon Fazerina Sweet (ru-va tyttö)

5.-6.01.2008 Kajaanin KV-näyttely
Vuoden perinteinen aloitus, kotinäyttelymme Tamminäyttely. Lauantaille olin ilmoittanut kehään kaksi koiraa, Robinin ja Macyn. Päivä alkoi jämtteillä jotka arvosteli Per Iversen. Herra Iversen oli tiukalla tuulella, vain kolme uroksista sai ERI:n, yksi näistä oli Robin. Robin voitti urokset saaden CACIBin. Päivän päätteeksi Robin oli VSP. Oli todella mukava olla pojan kanssa pitkästä aikaa kehässä! Päivä jatkui partiksilla, tämä oli Macyn ensimmäinen näyttely. Macy otti oikein rennosti näyttelyssä, ihan kuin hän olisi jo koko ikänsä näitä kierrellyt... Emäntä on ollut vähän aikaansaamaton ja ei olla keritty totutella ollenkaan häkkiin, mutta sinnekkin Macy meni kuin kotiinsa ja oli oikein tyytyväisenä siellä. Tuomarina partiksilla toimi Leni Nousiainen, sekä harjoitusarvostelijana kehässä oli myös Juha Putkonen. Pentuja näyttelyyn oli ilmoitettu kolme, yksi uros ja kaksi narttua. Macy esiintyi hyvin, vaikka etukäteen vähän jännitti miten pomppu-hyppy-laukalla kehässä mennään kun ei olla oikein keretty harjoittelemaan nyt kun vauvat ovat vieneet kaiken huomion ja ajan. Mutta onneksi tyttö osasi käyttäytyä sievästi, ja sai erinomaisen arvostelunkin. Macy voitti narttupennut saaden KP:n. ROP-pentu kehässä Macyä vastassa oli hurmaava Kinsfolk Fitzwilliam. Tällä kertaa Macy oli ROP-pentu, oikein hyvä harjoitus oli tulevia "oikeita" näyttelyitä varten! Onnea tuhannesti vauvojemme isukille Sopalle, joka taaaaas nappasi hienosti SERTin! Sunnuntaina olin kehäsihteerinä, näin sain tehtyä viimeisen harjoittelun ja olen nyt myös pätevä kehäsihteeri. Taas on tamminäyttely ohi, mielenkiinnolla odotamme jo seuraavaa, silloin varmasti jokunen lapsonenkin saattaa jo pyörähtää kehässä, sekä minut on kutsuttu arvostelemaan Junior Handler SM-osakilpailu ja Kainuun kennelpiirin Piriinmestaruus.


Macy 8 kk ikäisenä ensimmäisessä näyttelyssään ROP-pentu