Etusivu

Esittely

Koiramme

Uutiset

Pentuja

Kasvatit

Kuvagalleria

Yhteystiedot

Linkit

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Uutiset 2009

 

19.12.09 Koetuloksia
Vanamon Nax Reisjärvellä hirvenhaukkukokeissa, tulos VOI-1.

13.12.09 Koetuloksia
Vanamon Nax ja Vanamon Nanna Ristijärvellä hirvenhaukkukokeissa, tulos kummallakin AVO-1 (Nax 92 p. ja Nanna 74 p.).

6.12.09 Hirvikokeet ja agilitykisat
Vanamon Narra kävi hirvikokeissa saavuttaen AVO-1 tuloksen. Muru oli kisailemassa Joensuussa agikisoissa, tuloksena yksi vitonen ja kaksi hylkyä.

4.12.09 F-pennut 2-vuotta !
Paljon onnea ja rapsutuksia kaikille ihanille 2-vuotta täyttäville F-pennuille; Ulpu, Serina, Nasta, Untamo, Nero, Kaapo, Veeti, Pippuri ja Onni !

Syksyn terveystuloksia
Syksyn aikana terveystutkimuksissa ovat käyneet Ulpu (V. Flower Power) ja Untamo (V. Fluffy Ferrari), tuloksena kummallakin A/A lonkat ja 0/0 kyynärät. Lisäksi Nero (V. Fiery Soup) ja Untamo kävivät silmätarkastuksessa, kummallakin terveet silmät. Onnea terveistä tuloksista kaikille! :)

21.11.09 Jyväskylän KV-näyttely
Näyttelyssä oli esillä nuortenluokassa Untamo (V. Fluffy Ferrari), tuomarina partiksilla oli Paula Heikkinen-Lehkonen ja koiria oli ilmoitettu noin 30. Untamo oli ERI-1 ja sijoittui vielä hienosti PU-4:ksi saaden SERTin !!! Onnea tuhannesti Katri ja Untamo!

6.11.09 Hirvikoetuloksia
Vanamon Nasse on osallistunut hirvenhaukkukokeisiin saavuttaen AVO-1 tuloksen.

7.11.09 Kajaanin agilitykisat -> Murusta Kainuun Kennelpiirin piirinmestari!
Kajaanissa järjestettiin tänään suuret agilitykisat joissa nähtiin useampi partiskin. Ykkösluokassa starttasi Murun ihana tytär Ulpu (V. Flower Power) omistaja/ohjaajansa Anna Mäkysen kanssa, ensimmäiseltä radalta tuloksena HYL ja toiselta radalta upea nolla ja sijoitus 2. ! Onnea tuhannesti Annalle ja Ulpulle ensimmäisen nollan johdosta, upeaa!
Muru starttasi kolme starttia, kahden jälkimmäisen tulosten perusteella jaettiin myös Kainuun kennelpiirin piirinmestari -titteli. Muru ja Malla tekivät hienot radat ja voittivat Piirinmestaruuden, onnea tuhannesti Malla ja Muru ! Kisapaikalla oli myös turistina Untamo ja Nasta, oli oikein mukava nähdä näitä lähes kaksi vuotiaita F-pentuja!

17.10.09 Oulun agilitykisat
Muru ja Malla kisailemassa tällä kertaa Oulussa. Tulokset todella hienot; tuplanollat MAXI-3 luokassa! Eka radalla sijoitus 3. ja toisella 2. Onnea onnea hienosta suorituksesta!

10.10.09 Veeti kisailemassa
Murun poika Veeti (V. Fuel For Fire) tänään ensimmäisissä virallisissa agilitykisoissa omistajansa Sannan kanssa. MAXI-1 luokassa eka radalta 10 virhepistettä, toiselta radalta 5 virhepistettä, viimeinen rata hyl. Onnea kisakenttien korkkaamisesta ja tsemppiä tuleviin koitoksiin!

9.10.09 Yksi on joukosta poissa...
Robin menehtyi tänään äkillisesti, jäämme kaikki kaipaamaan todella kovasti tätä ihanaa, upeaa jämtlantilais poikaamme.

3.10.09 Mikkelin agilitykisat
Muru tänään Mallan kanssa Mikkelissä kisoissa; parivaljakko nappasi hienosti nollan hyppyradalta! Onnea!

19.9.09 Koetuloksia
Nasu käväisi kansainvälisissä hirvenhaukkukokeissa Puolangalla, tuloksena VOI-1, 97,5 pisteellä irtosi kokeen voitto ja CACIT.

1.9.09 Macy saapui kesälomareissulta...
Macy vietti kesän kasvattaja Ninalla reissaten monena viikonloppuna näyttelyissä. Kiitos Ninalle todella paljon Macyn kierrättämisestä, vauvamahan kanssa se olisi ollut mahdotonta minulle... :) Kiitos myös Johannalle neitosen kyydistä etelästä pohjoiseen!

29.8.09 Tervakosken KV-näyttely
Macy tänään Tervakoskella PN-4, tuomarina Bo Skalin.

28.8.09 Mikä nauraa niin kuin aurinko, mikä itkee niin kuin kuu, mille meidän isä salaa kuiskaa baby i love you ...
Perheeseemme syntyi varhain aamulla esikoinen, ihana tyttövauva. Painoa syntymähetkellä oli 3540 g ja pituutta tasan 50 cm. Kasteessa neiti sai nimekseen Neela Johanna. Koirat ovat ottaneet uuden tulokkaan hyvin vastaan ja vaunulenkitkin sujuvat jo aika mallikkaasti!

 
Ylemmässä kuvassa Neela alle vuorokauden ikäisenä, alhaalla autoilemassa parin viikon iässä.
 

25.8.09 Koetuloksia
Ensimmäisen jämttipentueen FIN KVA Rolle suorittanut tänään karhunhaukkutaipumuskokeen tuloksella KARH1.

23.8.09 Baltian Voittaja-näyttely
Macy suuntasi Kouvolasta Baltian voittajaan Tallinnaan. Tuomarina oli sveitsiläinen Barbara Müller. Macy sijoittui hienosti PN-3 sijalle!

22.8.09 Kouvolan näyttely
Macy kävi pyörähtelemässä kehässä Kouvolassa jossa 20 partista arvosteli Anatoli Zhuk. Tulokset olivat mainiot; Macy voitti nartut ja oli VSP ! Kiitos tuhannesti Ninalle Macyn esittämisestä!

Terveystuloksia kevään ja kesän ajalta
Kevään ja kesän aikana on tutkittu sekä meidän laumalaisia että Murun jälkeläisiä. Kiitos kasvattien omistajille aktiivisuudesta! Tässä tuloksia:

Macy (Memorylane Step Aside Boys) A/A ja 0/0 sekä terveet silmät
Nasta (Vanamon Faster Than Crumb) A/A ja 0/0 sekä terveet silmät
Seriina (Vanamon Fazerina Sweet) A/A ja 0/0
Onni (Vanamon Fortune Hunter) A/A ja 0/0 sekä terveet silmät
Veeti (Vanamon Fuel For Fire) B/B ja 0/0
Ulpu (Vanamon Flower Power) terveet silmät
Jämtlanninpystykorva Narra (Vanamon Narra) A/A, kyynärät 0/0, polvet 0/0 ja terveet silmät

16.8.09 Joensuu KV ja Porvoon ryhmänäyttely
Partikset arvosteli hollantilainen Willemine van Deijl ja Nasta oli näyttäytymässä nuortenluokassa. Tuloksena tänään EH-1 mukavan arvostelun kera, onnea Terhille ja Nastalle reippaasta näyttelyesiintymisestä! Nyt Nasta jää pienelle tauolle näyttelyistä kasvattelemaan tukkaansa ja keskittyy agilityyn, palaillaan talvella sitten missikisojen pariin.
Samaan aikaan Porvoon ryhmiksessä Macy kehässä, tuomarina Maret Kärdi Virosta. Macy nappasi PN-4 sijoituksen, sekä osallistui Memorylane-kasvikseen joka oli päivän päätteeksi BIS-2 kasvattajaluokka!

9.8.09 Kajaanin ryhmänäyttely
Meiltä kehiin oli ilmoitettu Narra jämtti ja Siru tipsu. Narra oli tällä kertaa EH-2, tuomarina Arild Berget. Siru oli PN-3 ja osallistui Bellezza´s kasvattajaluokkaan joka oli ROP ja BIS-4! Onnea Aino-Inkerille hienosta päivästä!


Bellezza´s tiibetinspanielit BIS-4 kasvattaluokka, tuomarina Unto Timonen ©Kalle Ahokas

9.8.09 Turku KR
Macyn viikonloppu jatkui Turussa missikisoissa, romanialaisen Petru Muntean arvostellessa. Macy säihkysilmä hurmasi tuomarin ollen päivän ROP ! Macy osallistui myös Memorylane kasvattajaryhmään joka oli ROP ja vielä hienosti BIS-2 kasvattaja! Onnea Ninalle!

8.8.09 Mäntyharju KR
Kehässä Macy, tuomarina Linda Jürgens Virosta. Macy jälleen hienosti PN-2 ! :)

6.8.09 Agility möllikisat
Murun poika Veeti on tänään reippaana poikana osallistunut ensimmäisiin möllikisoihin tuloksen yksi kielto eli 5 virhepistettä. Onnittelut Veetille ja Sannalle hienosta epävirallisten ratojen korkkauksesta, syksyllä parivaljakko näiltänäkymin suuntaa sitten jo ihan virallisillekkin radoille ! :)

1.8.09 Pori KV
Tänään vuorossa Porin inttinäyttely, tuomarina Carlos Fernandez Renau Espanjasta ja partiksia parikymmentä. Jälleen siskokset olivat peräkkäin, Macy siis PN-2 vara-CACIBin kera mikä vahvistuu oikeaksi CACIBiksi sisko-Lexxyn ollessa jo inttivalio. Hienoa Macy, nyt tyttö on sitten yhtä CACIBia vaille inttivalio. Kiitos taas paljon Ninalle Macyn roudaamisesta näyttelyihin! :)

26.7.09 Helsinki KR
Macy Helsingin näyttelyssä jossa tuomarina Kimberly Meredith-Cavanna USA:sta. Macy hienosti PN-2 heti isosisko Lexxyn jälkeen! Memorylane parrat myös ROP-kasvattajaluokka, hienoa!

24.7.09 Muru 6-vuotta !
Onnea onnea 6-vuotiaalle Muru-mursuliinille!!!

19.7.09 Oulu KV
Tänään kehässä oli Narra-jämtti ja Nasta-partis. Nastan tulos EH-1 mukavan arvostelun kera. Narra oli ensimmäistä kertaa juniorluokassa ystäväni Miitan esittämänä. Narra sai oikein hienon arvostelun ja oli ERI-1, paras uros -luokassa ei tällä kertaa tullut sijoitusta aikuisten joukossa. Jämtit arvosteli Sakari Poti ja niitä oli ilmoitettu 23 kpl. Kiitos paljon Miitalle kyydistä, avusta ja Narran esittämisestä! Robinin tyttö Ippa oli PN-2 saaden vara-SERTin ja CACIBin, onnea Ipalle ja kotijoukoille menestyksestä!


Narra teinipoika ekassa juniorluokan kehässä Oulussa

12.7.09 Karjaa KR
Tänään Macy debytoi valioluokassa Karjaalla, tuomarina Carin Åkesson, partiksia kehässä 17 kpl. Macy sijoittui toiseksi valioluokassa ja oli PN-3.

10.7.09 Siru 4-vuotta!
Onnea 4-vuotiaalle Sirulle ! Siru vietti synttäreitä mökillä cesarilla herkutellen...

5.7.09 Pietarsaaren näyttely ja uusi muotovalio!
Nyt vuorossa Pietarsaaren näyttely, Macy taas kehässä ja tuomarina tällä kertaa Jadranka Mijatovic. Macy jatkoi jälleen hienoa menestystään, tänään neidin tulokset olivat PN-1, SERT, ROP ! Niinpä Macystä tuli nyt Suomen ja Viron muotovalio 2 vuoden ja 2 kuukauden ikäisenä. Ryhmäkehissä myös tuli menestystä kun tyttö ylsi RYP-4 sijalle. Kiitos tuhannesti Ninalle Macyn esittämisestä näyttelyissä, viikon sisällä kolme sertiä, kaksi cacibia ja kahden maan valioksi ja ryhmäsijoituis, hienoa :)


FIN & EST MVA Memorylane Step Aside Boys "Macy"

4.7.09 Kokkola KV
Macy matkaili Ninan mukana etelästä rannikon suunnalle Kokkolan inttinäyttelyyn. Partiksia oli paikalla 15 karvanoppaa jotka arvosteli norjalainen Leif Ragnar Hjorth. Macy pisti parastaan kehässä ja tulokset olivat hienot ; PN-1, VSP, SERT ja CACIB!

1.7.09 Lulun ekat synttärit !
Tipsu Lulu vietti tänään 1-vuotis synttäreitä, ystäviensä seurassa. Lusse sai monta lahjaa ja toki myös herkkuja oli tarjolla. Onnea Lulu!

27.6.09 Murulle nolla agilitykisoista
Malla ja Muru tänään kisoissa Varkaudessa jossa oli kolme starttia MAXI-3 luokalle. Yhdeltä radalta parivaljakko nappasi hienosti nollan! Onnea Malla & Muru!

27.6.09 Viro Pärnu KV
Macy suuntasi Viroon inttinäyttelyyn Pärnuun hienoin tuloksin. Partiksia oli ilmoitettu kymmenkunta ja tuomarina oli Wyacheslav Werbitskiy Valko-Venäjältä. Macy oli PN-1 ja VSP, sekä sai Viron SERTin ja ensimmäisen ulkomaan CACIBinsa!

20.6.09 Rovaniemi KV
Rovaniemen inttinäyttelyssä kehässä oli Murun poika Onni (Vanamon Fortune Hunter) Petru Muntean arvosteltavana. Onni kilpaili nuortenluokassa ja sai laatuarvosteluksi EH:n ja sijoittui luokassaan toiseksi. Onnittelut Onnille reippaasta esiintymisestä näyttelyssä!

7.6.09 Partacollieiden erikoisnäyttely
Macy matkasi kasvattaja Ninan luokse etelään kipaisemaan muutamassa näyttelyssä ja ensimmäisenä oli vuorossa partiksien erkkari johon olikin ilmoitettu hienosti 115 partista joista narttuja oli melkein 50 kpl. Macy kilpaili avoimessa luokassa ollen ERI-3, sekä vielä päivän päätteeksi oli ns. "PN-6" eli sai vara-SERTin. Lisäksi Macy esiintyi Memorylane kasvattajaluokassa joka oli BIS-kasvis! Onnea Ninalle! Murun poika Untamo oli myös mukana karkeloissa ollen hienosti nuorten luokassa ERI-2! Onnea Untamo ja Katri!

16.-17.5.09 Partacollieiden epävirallinen paimennustaipumuskoe
Untamo ja Katri suuntasivat partiksien paimennustaippareihin, karkeloihin osallistui yhteensä 32 partista joista neljä suoritti kokeen hyväksytysti. Untamo oli yksi niistä neljästä, onnea Untamo ja Katri! Arvioinin kohteena olivat kiinnostus, luontainen taipumus, henkinen kestävyys ja yhteistyökyky/ohjattavuus. Arvosteluasteikko on 0-5, Untamo sai kaikista osa-alueista arvosanaksi 3, ja tuomarin sanallinen kommentti kuului näin: "Kiva tottelevainen nuoriherra, ei hauku, yhteistyökykyinen, koulutettavissa." Seuraavaksi Untamo osallistuu paimennusleirille. Vuoden päähän on suunnitteilla Suomeen uusi taipumuskoe, toivotaan että sinne saataisiin Muru ja/tai Macy ja joku Murun jälkeläinen testailemaan mitä mieltä ovat lambeista!

Pikaista parenmista Ulpulle!
Murun tyttärellä Ulpulla ( V. Flower Power ) on todettu partiksilla esiintyvä SLO-kynsisairaus. Ulpu on ollut hyvässä hoidossa Oulun Akuutissa, ja Ulpun kaikki tassut on leikattu joten neiti ei tule kärsimään tästä sairaudesta enää joka oirehtii vain kynsien kautta. Voimia koko perheelle ja pikaista paranemista pienelle reippaalle Ulpulle! Kiitoksia hurjasti Anna & Vesku Ulpun esimerkillisestä hoidosta! Kiitos myös ihmisille jotka ovat neuvoneet ja kertoneet kokemuksiaan tästä sairaudesta, näin Ulpu saatiin heti oikeanlaiseen hoitoon kun sairaus havaittiin ja todettiin. Toivotaan että tulevaisuudessa saisimme apua jalostukseen esim. geenitestien kautta tämän sairauden pois kitkemiseksi.

18.04.09 Kajaanin ryhmänäyttely
Kehässä Muru jonka viimeinen valioitumisserti oli kirjaimellisesti karvan päässä kun tuomari kertoi laatuarvostelun tippuvan erittäin hyvään vain pohjavillan puuttumisen vuoksi. Totta kyllä että Muru oli aloittanut bikinikauden huonoon aikaan, harmillisen valeraskauden vuoksi joka vei karvat mennessään... Kasvattelemme siis vielä karvaa ja sitten jatkamme viimeisen sertin metsästystä! Jämteissä kehässä Robinin jälkeläiset Jaktvollens Stormboy joka ylsi juniorluokasta hienosti PU-2 sijalle saaden vara-sertin, sekä nartuissa Taitolan Ronja PN-2 myös vara-sertin kera. Lisäksi Vanamon Nax oli ensi kertaa näyttelyissä saaden tänään hyvän.

05.04.09 Rautalammen ryhmänäyttely
Macy palasi kehiin melkein vuoden tauon jälkeen joka on vietetty "aikuiseksi kasvamisen" merkeissä. Tulokset olivat hienot, Macy oli ROP saaden myös SERTin! Murun kaunis tytär Vanamon Fazerina Sweet osallistui myös näyttelyyn mukavalla tuloksella EH-2. Partikset tuomaroi tänään suomalainen Paavo Mattila. Tämä olikin minun ja Macyn ainoa yhteinen näyttely vähään aikaan koska Macy lähtee kesällä pienelle näyttelyturneelle etelään, odotamme innolla kesän rientoja...


ROP Memorylane Step Aside Boys, tuomarina Paavo Mattila


Seriina

28.03.09 Tiibetinspanieleiden erikoisnäyttely
Erkkariin olin ilmoittanut Lulun ja Sirun. Lulu esiintyi pentuluokassa saaden mukavan arvostelun ja Siru kisaili valioluokassa saaden erinomaisen mutta tällä kertaa ei tullut suurempia voittoja. Päivä oli kuitenkin mukava Suvin ja Aino-Inkerin seurassa reissussa ja mukava oli nähdä paljon hienoja tipsuja!

22.03.09 Muru kisoissa
Muru kävi pomppimassa Siilinjärvellä agilitykisoissa Mallan kanssa kotiintuomisina yksi nolla ! Tulos oli -10,06 ja sijoitus kolmas. Onnea Malla ja Muru!

14.03.09 Tampere KV
Tänään suuntasimme ystäväni Pinjan kanssa kohti Tampereen näyttelyä. Ilmoitin vain Sirun tähän näyttelyyn, johon olikin ilmoitettu hurjat 127 tipsua kisailemaan. Tuomarina toimi tanskalainen Birte Scheel joka sijoitti Sirun hienosti PN-3 sijalle tästä suuresta osallistujamäärästä! Kiitoksia paljon Pinjalle kyydistä ja matkaseurasta!

21.-22.02.09 Tuusniemi ryhmämäyttely
Lauantaille kehään oli ilmoitettu pitkästä aikaa Muru joka esiintyikin iloisesti kehässä, tällä kertaa tuloksena "sileet ykköset" eli EH-1 tuloksena Marja Talvitien arvostellessa. Myös Murun poika Untamo oli kehässä, tuloksena EH ja luokassa sijoitus toiseksi. Sunnuntaille kehään oli ilmoitettu Siru ja Lulu debytoimaan pentuluokkaan. Lulu menestyi hienosti saaden oikein mukavan arvostelun ja ollen viiden pennun joukosta ROP-pentu! Siru voitti valiot ja oli PN-4, tuomarina toimi suomalainen Marjatta Pylvänäinen-Suorsa.


ROP-pentu Lulu (Bellezza´s Minuet)

14.02.09 Murulle voittonolla agilitykisoissa!
Muru nappasi tänään Varkaudessa ensimmäisen voittonollansa MAXI-3 sarjassa Tuomo Pajarin radalla. Onnea tuhannesti Malla & Muru !!!

01.02.09 Jalostuspäivien erikoisnäyttely
Tänään suuntasimme Kuopioon jämtlanninpystykorvien vuoden toiseen erikoisnäyttelyyn joka järjestetään jalostuspäivien yhteydessä. Jämttejä kehään oli ilmoitettu 91 kpl ja tuomarina oli Hannu Talvi. Meidän laumasta näyttelyyn osallistui Robin, sekä näyttelyssä oli myös monta sen jälkeläistä. Robin voitti valioluokan ja sijoittui vielä hienosti PU-2 sijalle kun Narran ruotsalainen setä Fäbobergets Huss voitti urokset ja oli ROP. Nartuissa voiton vei Robinin ja Boråsens Fiffin tytär Iiris joka samalla sai toisen SERTinsä ja oli VSP. Myös moni muu Robinin jälkeläinen palkittiin erinomaisella ja mukavilla luokkasijoituksilla, kaikinpuolin erittäin hieno ja onnistunut päivä!

10.-11.01.09 Tamminäyttely KV
Murun tyttäret Nasta (Vanamon Faster Than Crumb) ja Seriina (Vanamon Fazerina Sweet) osallistuivat näyttelyyn, partikset arvosteli Harry Tast. Tyttäret menestyivät oikein hienosti, Seriina oli hienosti JUN ERI-2, PN-2 ja vara-SERT ja Nasta korjasi narttujen potin ollen JUN ERI-1, PN-1 saaden ensimmäisen SERTinsä! Lisäksi Nasta oli VSP kun ROP oli voitokas Show-Must-Go-On De Chester. Nasta ja Seriina eivät nuoresta iästä johtuen saaneet ottaa CACIBia ja vara-CACIBia vastaan vielä. Muru osallistui illalla agilitykilpailuun tuloksena 5 virhepistettä ja sijoitus kuudes. Sunnuntaina sain kunnian arvostella Junior Handlerin Suomen mestaruus osakilpailun ja Kainuun Kennelpiirin piirinmestaruuskilpailun. Kilpailussa oli mukana paljon taitavia nuoria ja tehtävä ei ollut helppo, voi vain todeta että Suomessa on todella tasokkaita handlereita!


ROP Show-Must-Go-On De Chester, tuomari Harry Tast ja VSP Vanamon Faster Than Crumb


Juniorluokan nartut Nasta PN-1, SERT ja Seriina PN-2, vara-SERT (V. Fazerina Sweet)
 

Uutiset 2008

Uutiset 2007